Komunie

 

Oferujemy Państwu organizowanie 
KOMUNII na naszej sali bankietowej.

 

Dzień Pierwszej Komunii Świętej jest ważnym wydarzeniem w życiu młodego człowieka. Organizując tę uroczystość w „Mikołaju” mogą mieć Państwo pewność, iż dołożymy wszelkich starań, aby spełnić Państwa oczekiwania. Bliskość morza oraz pięknej piaszczystej plaży zachęca do robienia wspaniałych rodzinnych zdjęć plenerowych. Nasza sala bankietowa urządzona jest w odcieniach niebieskiego i błękitu nawiązując kolorystycznie do pobliskiego morza. Mając na względzie specyfikę tej uroczystości mamy możliwość udekorowania sali w kolorze różowym dla dziewczynek oraz w kolorze niebieskim dla chłopców. Nastrojowe oświetlenie, dekoracje i dodatki gwarantują uroczystość w przyjemnym otoczeniu.

Do wyboru mają Państwo 3 opcje cenowe:

pdf Menu Komunia - zestaw 1 (2024)

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką,
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki,

mięsa:
- polędwiczka wieprzowa na sosie kurkowym,
- zrazy wieprzowe w sosie własnym,
- de volaille z masłem i pietruszką.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania: 
2 rodzaje surówek.

  • Czwarte danie – deser: lody waniliowe polane gorącym sosem wiśniowym lub czekoladowym, bita śmietana

 ZIMNE PRZEKĄSKI

- sałatka jarzynowa,
- sałatka kebab,
- tymbaliki drobiowe,
- półmisek mięs pieczonych,
- półmiski warzyw świeżych,
- pieczywo białe i ciemne,
- masło

CIEPŁA KOLACJA

- barszcz czerwony,
- krokiety z kapustą i grzybami.

NAPOJE CIEPŁE  kawa i herbata - bez ograniczeń.

NAPOJE ZIMNE  woda z cytryną - bez ograniczeń.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Podana cena 165 zł od osoby obowiązuje przy ilości 35 osób.
Przy mniejszej ilości osób cena ulega zmianie do 175 zł od osoby.

Istnieje możliwość zakupienia ciast własnego wypieku – cena uzależniona od rodzaju ciasta.

 

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

- wynajem sali bankietowej,
- obsługę kelnerską i gastronomiczną,
- dekorację stołu komunijnego.

- napojów chłodzących i alkoholowych,
- ciast,
- owoców.

pdf Menu Komunia - zestaw 2 (2024)

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki.

mięsa:
- de volaille z masłem i pietruszką,
- kotlet schabowy po kapitańsku,
- pieczeń z karkówki w sosie kurkowym,
- pierś z kurczaka po hawajsku.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:
2 rodzaje surówek i buraczki.

  • Czwarte danie – deser:   lody waniliowe polane gorącym sosem wiśniowym lub czekoladowym, bita śmietana.

 ZIMNE PRZEKĄSKI

- sałatka jarzynowa,
- sałatka z kebab,
- mix warzyw polewany sosem czosnkowy, posypany prażonym słonecznikiem,
- tymbaliki drobiowe,
- tymbaliki rybne,
- półmiski mięs,
- półmiski warzyw świeżych,
- roladki z nadzieniem jajeczno-chrzanowym w galarecie,
- pieczywo białe i ciemne,
- masło.

CIEPŁA KOLACJA

- pulpeciki w warzywach,
- pałki z kurczaka,
- barszcz czerwony.

NAPOJE CIEPŁE  kawa i herbata - bez ograniczeń.

NAPOJE ZIMNE  woda z cytryną - bez ograniczeń.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Podana cena 185 zł od osoby obowiązuje przy ilości 35 osób.
Przy mniejszej ilości osób cena ulega zmianie do 195 zł od osoby.

Istnieje możliwość zakupienia ciast własnego wypieku – cena uzależniona od rodzaju ciasta.

 

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

- wynajem sali bankietowej,
- obsługę kelnerską i gastronomiczną,
- dekorację stołu komunijnego.

- napojów chłodzących i alkoholowych,
- ciast,
- owoców.

pdf Menu Komunia - zestaw 3 (2024)

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką lub krem pomidorowy.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami,
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki, kopytka,

mięsa:
- de volaille z serem i pietruszką i/lub masłem i pietruszką,
- zrazy wieprzowe faszerowane boczkiem i ogórkiem w sosie,
- kaczka z jabłkiem w pomarańczach,
- kuleczki drobiowe z suszonymi pomidorami,
- nugettsy.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:
2 rodzaje surówek i czerwona kapusta na ciepło.

  • Czwarte danie – deser:   lody waniliowe polane gorącym sosem wiśniowym lub czekoladowym, bita śmietana.

ZIMNE PRZEKĄSKI

- sałatka jarzynowa,
- sałatka z kebab,
- mix warzyw polewany sosem czosnkowy, posypany prażonym słonecznikiem,
- tymbaliki drobiowe,
- tymbaliki rybne,
- półmiski mięs,
- półmiski warzyw świeżych,
- roladki z nadzieniem jajeczno-chrzanowym w galarecie,
- pieczywo białe i ciemne,
- masło.

CIEPŁA KOLACJA

- zupa gulaszowa lub barszcz czerwony,
- pałki z kurczaka posypane duszonymi pieczarkami,
- pierś panierowana w płatkach kukurydzianych,
- nugettsy.

NAPOJE CIEPŁE kawa i herbata - bez ograniczeń.

NAPOJE ZIMNE  woda z cytryną - bez ograniczeń.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Podana cena 210 zł od osoby obowiązuje przy ilości 35 osób. 
Przy mniejszej ilości osób cena ulega zmianie do 220 zł od osoby.

Istnieje możliwość zakupienia ciast własnego wypieku – cena uzależniona od rodzaju ciasta.

 

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

- wynajem sali bankietowej,
- obsługę kelnerską i gastronomiczną,
- dekorację stołu komunijnego.

- napojów chłodzących i alkoholowych,
- ciast,
- owoców.

Dla zwiększenia komfortu uczestników uroczystości komunijnej oferujemy również wynajem pokoi w „Mikołaju”. Opcja ta jest niezwykle wygodna szczególnie dla osób, które w to wyjątkowe święto dziecka przyjeżdżają z daleka.

 

Serdecznie zapraszamy!

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.